Privat øvelseskjøring

Det trafikale grunnkurset kan tas fra fylte 15 år. Øvelseskjøringen kan starte fra fylte 16 år, etter man har fullført det trafikale grunnkurset. Bevis og legitimasjon med bilde må være med i bilen. Dette må eleven også ha med under opplæring hos trafikkskole.

Ledsager må være over 25 år og hatt førerkort til klasse B sammenhengende i minst 5 år. Ledsager har ansvaret under øvelseskjøringen. Det er påbudt med minst 1 stk ekstra bakspeil i frontruten og L-merke bak på bilen.

Undersøk om bilens forsikring dekker bruk til øvelseskjøring.

Statens vegvesen anbefaler mengdetrening; minst 1 time kjøring per uke i to år, i tillegg til opplæring på trafikkskole.

Det er en fordel med et par kjøretimer hos trafikkskole tidlig, for å få en god start på den private øvelseskjøringen videre.

Den beste utviklingen får man når det som blir lært på trafikkskolen, repeteres hjemme. Hos MINI er foresatte velkommen til å være med på kjøretimer om det er ønskelig. Dette har vi bare gode erfaringer med, eksempelvis at elevene får med stikkord hjem om hva som er lurt å øve på. Vi kan også minne om hva som er lurt å lese på i teoriboken til neste kjøretime, og hva det er fornuftig å repetere fra teoriboken.

Ta kontakt

Adresse

Postvegen 13, Breivika

6018 Ålesund

907 06 200

post@minitrafikkskole.no